Östra-Torp Smygehuk FF

Referat: AIF Barrikaden - Östra-Torp Smygehuk FF

Startelva: Sharham Hasani (comeback efter 5 år) – Ali, Marcus E, Hällje, Hussein – Ghafur - Alexander, Amine (comeback efter 5 år), Glenn Burri (debutant), Kevin – Brunel
Började på bänken gjorde:
Didrik som kom in som anfallare mitt i första halvlek och spelade sedan, bortsett från 10 min mitt i andra halvlek, som sådan matchen ut.
Sharifi som kom in som innermittfältare mitt i första halvlek, efter paus flyttade ut som vänster yttermittfältare för att efter 10 min på bänken avsluta som innermittfältare.
Martin som kom in som innermittfältare mitt i första halvlek och spelade i den positionen resten av matchen
Henke som inte spelade alls.

Första halvlek var relativt fri från målchanser och spelmässigt ganska jämn om än med ett visst övertag för oss. Vi kunde, ja borde tagit ledningen redan efter 45 sek men vår helt frispelade skytts avslut blev tamt och nästan mitt på målvakten. Sedan lyste de riktigt farliga chanserna länge med sin frånvaro, med lite god vilja kan man väl få ihop en vardera, och när klockan började ticka upp mot halvtidsvilan var man inställd på 0-0 men så skulle det inte bli. I den 42:a min slog Ghafur ett mycket precist ”framlägg” till en visserligen långt från målet stående men för tillfället omarkerad Didrik som tog ner den på bröstet och dundrade in den ribba-in från typ 20 meter. Riktigt klassmål!!!

Andra halvlek blev i det mesta totalt olik den första. Nu haglade målchanserna tätt, än åt det ena än åt det andra hållet. Det började bara efter 2-3 min med att Marcus E (?) sköt i stolpen, varpå de kontrade med två jättelägen den närmsta minuten därefter, vid ett av tillfällena strök bollen längs mållinjen sedan Shahram blivit överspelad. I den 57:e min kvitterade ÖT Smygehuk på en frispark nära hörnflaggan som skruvades in i bortre – möjligen med hjälp av någon touch på vägen.

Efter att Didrik i den 60:e min inte riktigt fick till nicken från ett jättebra läge nära målet efter inlägg gick istället ÖT rakt upp och gjorde 2-1 efter ett misslyckat utspel av Shahram som gjorde att de kunde rulla in bollen i tomt mål. Det skulle dock bara dröja 3 min innan målkavalkaden fortsatte. Alexander satte en löpboll i djupet för Didrik som när målvakten kom ut såg ut att ha missat chansen till ett fint avslut men när han märkte att målvakten inte var riktigt distinkt utan tvekade lite högg Didrik direkt och snodde åt sig bollen och rundade målvakten. Han kom rätt mycket ur vinkel och flera utespelare tog sig ner emellan Didrik och målvakten men han lyckades ändå få in den i bortre hörnet. Ett andra snyggt mål för Didrik alltså om än inte i närheten av det i första halvlek.

I den 67:e min var det Hälljes tur att få ett jättefint nickläge från nära håll efter en välavvägd hörna från Hussein. Två minuter senare var det ÖT:s tur att ha ett jätteläge men där skottet väldigt okoncentrerat sköts utanför. I den 77:e min hade vi sedan en av de grövst missade målchanser jag sett i hela mitt liv. Målvakten var ur spel och bollen låg vid fötterna på vår spelare max typ 1 dm från mållinjen men något mål blev det på något obegripligt sätt ändå inte och inte heller på det inte riktigt lika klara men ändå väldigt klara målchansen från ett par meter på returen.

Sedan lugnade det ner sig lite när det gäller klara målmöjligheter. Den bästa hade ÖT när en av deras spelare sprintat ifrån en annan av våra spelare när Alexander som nu spelade högerback med sin enorma speed hann fatt honom och drog ner honom i god tid innan han nådde straffområdet. Utan denna förtjänstfulla insats hade ÖT fått en ypperlig chans att avgöra men nu slutade det istället 2-2 och därmed behåller både vi och ÖT Smygehuk chansen att vinna den serie där 5 av de 7 lagen rent teoretiskt kan stå som slutsegrare när bara 5 av seriens totalt 21 matcher återstår. För vår del ska det dock väldigt mycket till och vi kan sluta allt från 1:a till 5:a beroende på våra två sista matcherna mot Charlo borta på onsdag och mot Rydsgård/Skivarp likaledes borta på söndag då hela serien avslutas.

En sammanfattning av andra halvlek att det blev lite väl mycket hawaii med enorma tomma ytor att spela på. I princip hela deras lag bestod av 16-20-åringar som orkade springa betydligt mer än de flesta i vårt lag och när vi då inte alls som helhet gjorde något bra hemjobb gav vi dem massor av två mot en-, tre mot två-, tre mot en- och vid ett tillfälle till och med fyra mot en-läge som de borde kunnat utnyttja bättre.

Statistik: Hörnor: 3-0 Avslut på mål: 12-6 Avslut utanför: 8-8

Slutligen var det trevligt att upptäcka att det jag trodde var en del av den förvånansvärt stora bortapubliken i själva verket var Ghafurs privata fan club i form av arbetskollegor. De kom och gick i en aldrig sinande ström.

Och så hoppas vi slutligen att alla som läser detta kommer och ger A-laget det stöd vi verkligen behöver när vi ska ta oss an den extremt tuffa div 2-motståndaren Balkan i en kvartsfinal i Malmömästerskapet i morgon måndag 19.30.